Тимошенко: Ми зі Степановим обговорювали чутки про його відставку

Степанов очолює МОЗ із березня
Фото: Міністерство охорони здоров'я України / Facebook

Заступник глави Офісу президента України Кирило Тимошенко заявив в інтерв'ю головній редакторці інтернет-видання "ГОРДОН" Олесі Бацман, що якби міністра охорони здоров'я Максима Степанова хотіли звільнити, парламент зробив би це "минулої або позаминулої сесії".

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов спілкувався із заступником глави Офісу президента Кирилом Тимошенком щодо чуток про свою можливу відставку. Про це Тимошенко розповів в ефірі програми "БАЦМАН" головної редакторки інтернет-видання "ГОРДОН" Олесі Бацман, коментуючи інформацію про ймовірність звільнення Степанова і призначення на цю посаду нинішнього головного санлікаря Віктора Ляшка.

"Я теж чув ці чутки. Ми навіть із Максимом про це говорили. Були якісь підозри в нього до мене, а в мене до нього з інших якихось питань..." – сказав Тимошенко.

Журналістка запитала, чи приходив Степанов до Тимошенка з питанням, чи хочуть його звільнити.

"Ні, не точно так було, але схожа була історія. Ми [під час розмови] зняли всі питання один між одним. А по-друге, якби це було питання вирішене і Максима хотіли б звільнити, його б звільнили на минулій сесії Верховної Ради, на позаминулій. Тому що це питання ходить уже в інформаційному просторі не перший і не другий тиждень. Тому з урахуванням того, що цього не відбувається, Максим – міністр охорони здоров'я", – зазначив Тимошенко.

Степанова призначили міністром охорони здоров'я 30 березня.

У Верховній Раді кілька разів ініціювали збір підписів за відставку Степанова.

26 листопада "Українська правда" з посиланням на джерела писала, що Степанова можуть звільнити до кінця 2020 року. Зараз, за даними видання, йому шукають заміну, розглядають кандидатуру Ляшка, "у якого великі амбіції і який вже втомився бути головним санітаром". Джерела повідомляли, що кандидатуру Ляшка підтримує Тимошенко.

Відео: Алеся Бацман / YouTube