Тищенку продовжили домашній арешт і носіння браслета на два місяці

Нардеп просив відпустити його під особисте зобов'язання
Фото: suspilne.media

19 вересня Печерський районний суд Києва продовжив запобіжний захід народному депутатові, якого обирали від "Слуги народу", Миколі Тищенку. Про це повідомило "Суспільне".

Суд продовжив цілодобовий домашній арешт на 60 діб. На стільки ж продовжили обов'язки й носіння електронного браслета і виконання інших обов'язків.

Адвокати Тищенка просили суд змінити запобіжний захід на нічний домашній арешт із 00.00 до 7.00 або відпустити нардепа під особисте зобов'язання. Тищенко також просив відпустити його під особисте зобов'язання, зазначає "Суспільне".

Контекст:

20 червня 2024 року у центрі Дніпра стався конфлікт між ексбійцем спецпідрозділу військової розвідки України Kraken і невідомими в камуфляжі й балаклавах. За даними поліції, чоловікові завдали тілесних ушкоджень і незаконно утримували його. Telegram-канали стверджували, що люди в камуфляжі – охорона Тищенка. Сам нардеп назвав інцидент провокацією і сказав, що в нього немає охорони.

25 червня Офіс генпрокурора України повідомив Тищенка про підозру за ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі). Того самого дня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. 19 серпня його продовжили.