Точної дати локдауну поки немає – Мендель

Мендель: Загроза локдауну залежить від кожного з нас
Фото: Юлія Мендель / Facebook

Прессекретарка президента України Юлія Мендель заявила, що в Україні розглядають різні сценарії введення локдауну.

Влада України впевнена в необхідності жорсткого карантину в Україні, проте дата його введення ще невідома. Про це 30 листопада написала в Instagram прессекретарка президента України Володимира Зеленського Юлія Мендель.

"Можливість локдауну зберігається. За умови сильного зростання кількості хворих його потрібно буде ввести. На цьому сходяться не лише урядовці, а й представники місцевої влади", – заявила Мендель.

За її словами, наразі вивчають імовірні сценарії локдауну, можливості медичної системи та економіки.

"Загроза локдауну залежить від кожного з нас зокрема: як ми дотримуємося заходів безпеки чи наражаємо на небезпеку інших!" – зазначила вона.

За інформацією джерела "Інтерфакс-Україна", у Кабінеті Міністрів України розглядають чотири варіанти введення жорсткого карантину. Одним із можливих варіантів називають введення локдауну із 24 грудня до 15 січня. Джерело зазначило, що питання роботи транспорту під час локдауну також обговорюють, зокрема з місцевою владою.

Зі свого боку, "Сьогодні" з посиланням на джерело в Кабміні писало, що локдаун в Україні буде діяти із 23 грудня до 15 січня. Джерела ТСН у "Слузі народу" заявили, що уряд погодив введення жорстких обмежень із 24 грудня до 15 січня.

Про те, що Кабінет Міністрів та Офіс президента України розглядають можливість введення локдауну, стало відомо 25 листопада.

Спалах COVID-19 виник у грудні 2019 року в китайському місті Ухань. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Станом на 30 листопада в Україні зареєстровано 732 625 випадків коронавірусної інфекції. Від початку епідемії померло 12 327 пацієнтів із COVID-19, одужало 345 149 осіб.