ЦАХАЛ повідомив про обстріли півночі Ізраїлю з боку Лівану. Двох людей поранено, було кілька пожеж

Падіння уламків призвело до руйнувань, постраждали військові
Фото: ЕРА

У ніч проти 5 серпня Ізраїль кілька разів обстріляли з боку Лівану. Про це Армія оборони країни повідомила в Telegram.

За даними ЦАХАЛ, у Галілеї виявили численні повітряні цілі, які летять із ліванського боку. Ізраїльська армія їх збила, падіння уламків призвело до руйнувань, постраждали люди.

"Унаслідок атаки в цьому районі офіцер і солдат ЦАХАЛ дістали поранення середньої тяжкості, їх евакуювали в лікарню для надання медичної допомоги... Пожежні служби Ізраїлю зараз працюють над гасінням пожежі, яка виникла внаслідок нападу", – ідеться в повідомленні військових.

Контекст:

27 липня в Ізраїлі заявили про ракетний удар по місту Мадждаль-Шамс, поклавши відповідальність на "Хезболлу", яка взяла на себе роль головного ворога Ізраїлю в Лівані. Повідомляли про 11 загиблих дітей і підлітків через падіння боєприпасу на футбольне поле, ще приблизно 30 людей постраждали. Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху зазначив, що Ізраїль не залишить без відповіді атаку і "Хезболла" заплатить за це "найвищу ціну, якої вона ще не платила".

29 липня Ізраїль ударив по Лівану, за даними Al Jazeera, загинуло двоє членів "Хезболли".

31 липня в Тегерані – столиці Ірану – вбили главу політбюро ХАМАС Ісмаїла Ханію. В убивстві свого лідера ХАМАС звинуватив Ізраїль.

Після цього верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї наказав ударити по Ізраїлю у відповідь на вбивство в Тегерані.

1 серпня Axios із посиланням на трьох американських чиновників написав про впевненість Білого дому, що Іран має намір здійснити атаку на Ізраїль найближчими днями. Кілька американських і міжнародних авіакомпаній уже оголосили про зупинення польотів в Ізраїль і з країни.

Увечері 3 серпня Армія оборони Ізраїлю завдала ударів по низці об'єктів "Хезболли" в районі Кфаркела на півдні Лівану. Як повідомило Al Mayadeen, постраждали мирні жителі. "Хезболла" у відповідь десятками ракет атакувала Бейт-Гіллель на півночі Ізраїлю. ЦАХАЛ заявив, що з 30 ракет, випущених із території Лівану, більшість перехопили засоби ізраїльської ППО.