Аваков не має планів балотуватися в мери Харкова – ЗМІ

Авакова звільнили 15 липня
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com
Колишній міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков не має планів балотуватися в мери Харкова. Про це агентству "Інтерфакс-Україна" 15 липня повідомило джерело, наближене до Авакова.

"Ніяких планів балотуватися в мери Харкова Аваков не має", – заявив співрозмовник.

15 липня голова партії "Слуга народу", нардеп Олексадр Корнієнко заявив, що Аваков був би найкращим кандидатом на пост мера Харкова.

Контекст:

13 липня тодішній глава МВС Арсен Аваков подав заяву про відставку з посади. За даними ЗМІ, подати у відставку його попросив президент України Володимир Зеленський.

15 липня, Верховна Рада України прийняла заяву Авакова про відставку і звільнила його. Сам Аваков на засідання парламенту не прийшов.

Зеленський запропонував лише одного кандидата на пост міністра – народного депутата від "Слуги народу", голову комітету з питань правоохоронної діяльності Дениса Монастирського. Сам Монастирський підтвердив, що претендуватиме на цю посаду, заявивши, що "йде на жертву".

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль 15 липня подав кандидатуру Монастирського на пост глави МВС. Імовірно, за його призначення Рада проголосує 16 липня.

Аваков очолював МВС із лютого 2014 року. Він входив у склади урядів Арсенія Яценюка, Володимира Гройсмана, Олексія Гончарука та Дениса Шмигаля.