У Білому домі заявили, що Байден не має наміру достроково йти у відставку з посади президента США

Байден планує "завершити свій строк" на посаді президента і досягти "нових історичних досягнень для американців", зазначили в Білому домі
Фото: The White House / Flickr

Президент США Джо Байден не має наміру достроково йти у відставку після оголошення про вихід із передвиборчих перегонів 21 липня. Про це йдеться в заяві представника Білого дому Ендрю Бейтса, повідомило Politico.

За словами Бейтса, Байден планує "завершити свій строк" на посаді президента і "добитися нових історичних досягнень для американців".

Заява Бейтса з'явилася після того, як республіканці відкрито закликали Байдена піти у відставку після його рішення відмовитися від передвиборчої кампанії.

"Якщо Джо Байден не здатен балотуватися в президенти, він не здатен і виконувати обов'язки президента. Він повинен негайно піти у відставку", – написав у Х речник Палати представників Майк Джонсон (Республіканська партія).

Контекст:

21 липня Байден оголосив про вихід із передвиборчих перегонів, зазначивши, що "сконцентрується на тому, щоб виконувати обов'язки президента до кінця строку". Він підтримав кандидатуру віцепрезидентки США Камали Гарріс на президентських виборах, які відбудуться 5 листопада.

Байдена закликали знятися з президентських перегонів, зокрема через його вік і стан здоров'я.