У ГПУ заявили, що Холодницького можуть заарештувати – ЗМІ

Джерело "Українських новин" не уточнило, у межах якої справи можуть заарештувати Холодницького
Фото: The National Anti-Corruption Bureau of Ukraine / Flickr

Главу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України Назара Холодницького можуть затримати найближчим часом, повідомило "Українським новинам" джерело у Генпрокуратурі.

Главу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України Назара Холодницького можуть заарештувати, повідомило "Українським новинам" джерело у Генпрокуратурі.

"Його можуть заарештувати", – сказав співрозмовник агентства.

За його словами, затримання може відбутися найближчим часом.

Джерело водночас не уточнило, у межах якої справи можуть заарештувати Холодницького.

21 березня "Українська правда" із посиланням на джерела у силових органах повідомила, що Національне антикорупційне бюро кілька тижнів прослуховувало кабінет Холодницького. "Жучки" нібито прикріпили до великого акваріума біля столу прокурора.

"Українські новини" писали, що главу САП примушували подати у відставку.

22 березня Холодницький назвав провокацією ситуацію із прослуховуванням і запевнив, що ніхто не зможе змусити його звільнитися.

Директор НАБУ Артем Ситник, коментуючи ситуацію, заявив, що "журналісти пишуть таке, що, чесно кажучи, фантастичний роман просто відпочиває".

24 березня генеральний прокурор України Юрій Луценко поінформував, що прослуховування глави САП санкціонував суд. 26 березня глава ГПУ заявив, що правоохоронці вивчають матеріали прослуховування кабінету Холодницького.

Колишній заступник голови Служби безпеки України Віктор Трепак уважає, що Адміністрація Президента шукає на місце Холодницького "кандидатуру з орбіти генпрокурора".

Холодницький очолив новий підрозділ ГПУ – Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру – 1 грудня 2015 року.