У Єрмака уп'ятеро більше радників, ніж у Зеленського – КВУ

У Єрмака й Зеленського 24 радники на двох, зазначили у КВУ
Фото: Офіс президента України / Facebook
В Офісі президента Комітету виборців України повідомили, що у президента Володимира Зеленського четверо радників, а у глави ОП Андрія Єрмака станом на листопад їх було 19.

У глави Офісу президента України Андрія Єрмака більше радників, ніж у глави держави Володимира Зеленського. Про це 7 грудня у Facebook поінформував Комітет виборців України (КВУ) з посиланням на дані, отримані на запит в ОП.

"У Єрмака уп'ятеро більше радників, ніж у Зеленського... Станом на 23 листопада в Єрмака нараховувалося 19 радників (згодом додався ще один радник – Олексій Арестович). У Зеленського лише чотири радники", – ідеться в повідомленні.

Радниками президента є Ендрю Мак, Сергій Трофімов, Олег Устенко і Михайло Радуцький, усі вони працюють позаштатно.

У Єрмака є і штатні, і позаштатні радники. Штатні: Лілія Пашинна, Олександр Козенко, Андрій Ляхович, Вікторія Романова, Вадим Голомазов. Позаштатні: Сергій Куніцин, Олена Говорова, Дарія Зарівна, Дмитро Дячук, Вадим Потаєв, Сергій Неклева, Руслан Магомедов, Михайло Подоляк, Микола Беззубченко, Михайло Пасічник, Адомас Аудіцкас, Олександр Роднянський, Сергій Матієнко, Тимофій Милованов.

"Інститут радників президента фактично зруйновано. Показовим є не тільки низька кількість радників, але й той факт, що впродовж 2020 року радники, очевидно, жодного разу не збиралися. Це означає, що глава держави максимально відгороджений від об'єктивної експертної інформації, яку йому могли б надавати радники", – заявив глава КВУ Олексій Кошель.

Він назвав "нонсенсом" велику кількість радників у Єрмака.

"Відповідно до повноважень, він мав би забезпечувати роботу глави держави, у тому числі й організовувати роботу радників президента", – зазначив Кошель.

У листопаді Єрмак прийняв відставку ще одного радника, ексміністра фінансів України Ігоря Уманського.

Зеленський став президентом України навесні 2019 року.

Єрмак очолив Офіс президента в лютому 2020 року.