У Києві з неанонсованим візитом перебуває глава Пентагону

Остін приїхав обговорювати військову допомогу Києву
Фото: ЕРА (архів)

21 жовтня до Києва приїхав міністр оборони США Ллойд Остін, про це вранці повідомив CNN.

За даними телеканала, глава Пентагону зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським і міністром оборони Рустемом Умєровим. Темою переговорів будуть потреби українських сил оборони у зброї для боротьби з агресією Росії.

CNN зазначає, що майбутнє американської допомоги Україні залежить від майбутніх президентських виборів у США. Під час візиту Остін зможе оцінити результати взаємодії країн на тлі війни за останні два з половиною роки війни, заявив телеканалу високопосадовець оборонного відомства.

Журналісти зазначили, що вранці в Києві були вибухи – російські окупанти атакували столицю дронами. Міський голова Віталій Кличко пізніше повідомив, що пошкоджено будинки, є поранений.

Пізніше Остін підтвердив в Х свій приїзд до України.

"Я повернувся в Україну вчетверте як міністр оборони, продемонструвавши, що Сполучені Штати разом із міжнародною спільнотою й далі підтримують Україну", – написав керівник Пентагону, опублікувавши фото з київського вокзалу, де його зустрічала американська амбасадорка в Києві Бріджит Брінк.

Контекст:

За даними Пентагону станом на 15 жовтня, США за час роботи адміністрації чинного президента США Джо Байдена виділили понад $59,8 млрд на допомогу Україні у сфері безпеки, зокрема $59,1 млрд – від початку повномасштабної війни в лютому 2022 року.

Про попередній військовий пакет для Києва на $425 млн Байден оголосив 16 жовтня після розмови із Зеленським. За підсумками бесіди лідерів у Білому домі заявили, що найближчими місяцями США нададуть Україні сотні ракет ППО, десятки тактичних систем ППО, додаткові артсистеми, значну кількість боєприпасів, сотні бронетранспортерів і бойових машин піхоти, а також тисячі додаткових броньованих машин, що допоможе оснастити Збройні сили України.