У Київській області секретарем виборчої дільниці призначили чоловіка, який помер у 2017 році – "Опора"

Вибори президента в Україні призначено на 31 березня
Фото: ЕРА

У Вишгороді Київської області до складу комісії від кандидата у президенти й лідера Патріотичної партії Миколи Габера включили Сергія Прокопенка, якого півтора року немає серед живих. Родичі чоловіка надали мережі "Опора" копію свідоцтва про смерть.

У Київській області секретарем виборчої дільниці призначили чоловіка, який помер 11 листопада 2017 року. Про це повідомили на сайті громадянської мережі "Опора" 25 березня.

"У Вишгороді на Київщині в 96-му виборчому окрузі під час формування виборчої комісії дільниці №320348 на посаду секретаря включили особу, якої півтора року немає в живих", – ідеться в заяві.

В організації зазначають, що 10 березня Окружна виборча комісія територіального виборчого округу №96 на посаду секретаря дільничної виборчої комісії №320348 призначила Сергія Прокопенка від кандидата в президенти і лідера Патріотичної партії Миколи Габера.

15 березня спостерігач "Опори" дізналася, що Прокопенко помер 1,5 року тому. Вона зв'язалася з його рідними, які підтвердили факт смерті чоловіка і надали копію свідоцтва про смерть, ідеться в повідомленні.

Зі слів родичів, померлий мав досвід роботи на виборах і був знайомий із Габером із 1996 року.

Вибори президента України призначено на 31 березня 2019 року. Виборча кампанія стартувала 31 грудня 2018 року. Центрвиборчком зареєстрував Габера кандидатом у президенти 1 лютого. В остаточному списку ЦВК вказано 39 претендентів на пост президента.