"У мене є "проблема". Заступник глави ОП відповів на розслідування про майно його брата

Смирнов відреагував на розслідування про свого брата
Фото: Андрей Смирнов / Facebook
Заступник глави Офісу президента України Андрій Смирнов прокоментував розслідування "Української правди" щодо придбання свого брата. Він заявив у Facebook 15 лютого, що його розмову з журналістом опублікували не повністю.

"У мене є "проблема". Є брат. Доросла людина 35 років зі своїм життям, своєю сім’єю, дитиною, своїми звичками й поглядом на речі. Людина, яка вміє сама жити й сама домовлятися. Без сторонньої допомоги. Як і будь-який інший представник влади, я мушу діяти, виходячи саме із презумпції винуватості й доводити протилежне. Так виглядає цивілізований суспільний договір", – написав Смирнов.

Він запевнив, що не має жодного стосунку до майна брата, "не проходив навіть поруч із тим будинком", де Ігор Смирнов купив квартиру й не користувався його автомобілями. Смирнов звернувся до журналіста Михайла Ткача, який опублікував розслідування, і запитав, чому розмов із ним і братом не було наведено повністю.

"Чому ви вирізали фрагмент, де мій брат розказує вам подробиці того, як і де він продає свої автівки, як це можна перевірити і як він на цьому заробляє. Як у серпні минулого року він здав на категорію "А" і тому придбав мотоцикл, про який мріяв. Як його другий тиждень "кошмарить" його брат (так, я) за ці його придбання", – написав він.

Смирнов запідозрив журналіста у зв'язках із колишнім заступником глави Адміністрації Президента України Андрієм Портновим.

"У кінці своєї розповіді ви розповідали про ризики, таки визнаючи право мого брата на самостійне  життя. Так, я розумію, що портрет бездоганного для вас можновладця, чиновника, політика – це сирота, який проживає в комунальній квартирі й у якого немає навіть внучатих племінників. Але повернемося до ризиків – вони є. І цей ризик, Михайле, у тому, що давши себе використати один раз, це ризикує стати своєрідним стандартом", написав він.

15 лютого "Українська правда" опублікувала розслідування, у якому йшлося про те, що брат Смирнова протягом останнього року придбав нерухомість та інше майно за суттєво заниженими цінами.

Контекст:

Смирнова призначили заступником глави ОП 10 вересня 2019 року.

Видання "Телеграф" писало, що Смирнов в ОП відповідає за юстицію й лобіює звільнення міністра юстиції України Дениса Малюськи.