"У нас будинки будують гарні". До ЗМІ потрапив запис НАБУ про спробу дати хабар Супрун. Відео

Богачов визнав, що спілкувався із Супрун щодо квартири
Скріншот: tsn.ua
Телеканал "1+1" 6 квітня опублікував відео Національного антикорупційного бюро України, на якому виконувачу обов'язків міністра охорони здоров'я Уляні Супрун пропонують хабар у вигляді квартири в комплексі "Акварелі 2" у Вишневому Київської області в обмін на допомогу з отриманням дорогого устаткування для місцевої лікарні. Телеканал стверджує, що на записі – помічник лідера Радикальної партії Олега Ляшка Олександр Богачов. "У нас будинки будують гарні", – звертається до Супрун чоловік.

Богачов, який також є головою осередку Радикальної партії у Києво-Святошинському районі, у коментарі телеканалу заявив, що "просто хотів допомогти", і назвав себе "чуйною людиною".

У сюжеті йдеться, що Супрун відразу повідомила правоохоронцям про пропозицію хабара і надалі "підігравала" учасникам схеми.

Мер Вишневого Ілля Діков, як стверджують журналісти, особисто зустрічався з главою МОЗ і обговорював варіанти передання квартири. Чиновник, як і забудовники "Акварелі 2", відмовився спілкуватися зі знімальною групою.

Супрун говорила, що зазначені події відбулися на початку 2017 року.

НАБУ склало повідомлення про підозру, але прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури не хочуть його погодити нібито через те, що мер Вишневого не міг передати квартиру, яка йому не належить, ідеться в матеріалі.

До цього НАБУ заявило, що глава САП Назар Холодницький втручався у справу і спонукав свідка, представника компанії-забудовника Сергія Кафтю, дати неправдиві свідчення. Аудіозапис розмови бюро опублікувало 4 квітня.