"У нас спільна мета". Новопризначений генпрокурор України Костін відрекомендував колективу нового главу САП

Клименка та Костіна призначили на їхні посади в один день
Фото: gp.gov.ua
Новопризначений генеральний прокурор України Андрій Костін 28 липня відрекомендував колективу свого заступника – нового очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександра Клименка. Про це повідомив пресцентр Офісу генпрокурора.

Костін, відрекомендовуючи Клименка, звернув увагу на актуальність боротьби з корупцією та пов'язав це з прагненням України до Євросоюзу.

"Сьогодні перед нами стоїть завдання побороти і зовнішнього ворога – країну-агресора, яка зі зброєю вторглася на територію незалежної суверенної держави, – і внутрішнього – корупцію. Це загроза передусім для демократії нашої держави. Її прояви підривають авторитет України в очах наших міжнародних партнерів і потенційних інвесторів", – сказав Костін.

Фото: gp.gov.ua

Клименко, як зазначають у релізі, пообіцяв виправдати довіру суспільства.

"Я сподіваюся на ефективну співпрацю з Офісом генерального прокурора, НАБУ та всіма правоохоронними органами, адже перед нами стоїть спільне завдання – боротьба з корупцією", – додав він.

Фото: gp.gov.ua

Костін назвав головним завданням Національного антикорупційного бюро і САП боротьбу з корупцією у найвищих ешелонах влади. На його думку, зараз ця робота недосить результативна і потребує активізації.

"У нас спільна мета – забезпечити відновлення справедливості, бо цього вимагає від нас український народ", – резюмував він.

Контекст:

Костіна призначили на посаду генпрокурора сьогодні. Після призначення він підписав наказ про затвердження Клименка главою САП. Конкурс на цю посаду тривав майже два роки. Призначення керівника САП привітали у ЄС.