У Німеччині концерт "Кварталу 95" назвали "російським камеді-шоу", студія відреагувала

Студія вимагає від прокатника виправити помилку та попросити вибачення
Фото: kvartal95official / Instagram
Німецька розважальна компанія Eventim в анонсі туру студії "Квартал 95" містами Німеччини назвала їхній виступ "російським камеді-шоу". Анонси з таким підписом розміщено на сайті компанії.

Скріншот: eventim.de

У "Кварталі 95" уже відреагували – вимогу терміново виправити помилку та попросити вибачення опубліковано 5 лютого на Instagram-сторінці студії.

"Шановні прокатники! Якщо ви беретеся співпрацювати з українською студією "Квартал 95" та презентуєте "Вечірній Квартал" у країнах Європи, будь ласка, не дискредитуйте своїх партнерів. Студія "Квартал 95" була, є і залишиться українською компанією", – ідеться в повідомленні

Студія попередила, що у разі повторення таких ситуацій скасовуватиме концерти без попередження прокатника.

Контекст:

Студію "Квартал 95" заснували 2003 року на базі команди КВК "Квартал 95". До 2019 року її керівником був нинішній президент Володимир Зеленський.

У сюжеті програми "Схеми" від 17 січня 2019 року йшлося, що Зеленський і далі веде кінобізнес у Росії, незважаючи на заяви, що він закрив його у 2014 році. Журналісти з'ясували, що у РФ працює три компанії, засновником яких є кіпрська фірма, котра є співзасновником ТОВ "Квартал 95". Зокрема, у 2017 році "Грін Філмс" отримала 35 млн руб. (14,7 млн грн) від міністерства культури Росії.

24 січня Зеленський заявив, що вийшов зі складу Green Family Ltd. Журналісти "Схем" у березні 2019 року повідомили, що частка Зеленського в компанії перейшла автору студії "Квартал 95" Андрію Яковлєву.

Також у Росії у 2019 році транслювали серіали, зроблені студією. У студії заявили, що права на показ російським каналам продала шведська компанія Eccho Rights.

Зеленський наголошував, що студія уклала договір зі шведською компанією ще за 10 років до початку війни, і та продає продукти "Кварталу 95" у 40 країнах світу.

Російський політолог Станіслав Бєлковський стверджує, що Росія для студії "Квартал 95" є найважливішим ринком збуту продукції.