У партії Порошенка вважають, що Зеленський не став йому вироком

Дебати Порошенка і Зеленського відбулися 19 квітня 2019 року
Фото: EPA
У партії "Європейська солідарність", лідером якої є п'ятий президент України Петро Порошенко, вважають, що нинішній глава держави Володимир Зеленський не став "вироком" для свого попередника. Про це пресслужба партії заявила в коментарі "Українській правді" за підсумками пресконференції Зеленського 20 травня, у річницю його інавгурації.

"Зеленський особисто, його дилетантизм та некомпетентність – це, на жаль, вирок Україні. А для 50 тис. українців, які померли від COVID-19, Зеленський як особисто відповідальний за провал вакцинації, став смертним вироком... Порошенко вже два роки не президент. Для Зеленського настав час, особливо при тому обсязі абсолютної влади, якою він володіє, нести відповідальність за власну недолугу діяльність і злочинну бездіяльність, а не перекладати її на попередників, власний уряд чи міністрів", – зауважили в політсилі.

У пресслужбі за підсумками пресконференції Зеленського заявили, що "президент сам по собі, а країна сама по собі – як паралельні прямі".

Контекст:

Порошенка обрали президентом України на позачергових виборах у травні 2014 року, незабаром після втечі Віктора Януковича, анексії Криму Росією і початку російської агресії на Донбасі.

На виборах 2019-го він програв у другому турі відомому шоумену, художньому керівнику "Кварталу 95" Володимирові Зеленському. Зокрема, за Порошенка проголосувало 24,45% виборців, за Зеленського – більше ніж 73%.

Під час публічних дебатів перед другим туром, які відбулися на стадіоні "Олімпійський" у Києві, Зеленський сказав Порошенку: "Я не ваш опонент, я ваш вирок".

На пресконференції 20 травня 2021 року, відповідаючи на запитання засновника інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитра Гордона, Зеленський сказав, що "вже став вироком" для Порошенка. "Він просто не хоче усвідомити, що відбулося", – додав глава держави.