У партії "Пропозиція" заявили, що висунуть на місцеві вибори кандидатів у 97 містах і 109 громадах

На з'їзді партійці затвердили маніфест "Наша пропозиція для України"
Фото: proposition.org.ua

У "Пропозиції" зазначили, що серед кандидатів до місцевих рад від неї йтимуть чинні депутати, учителі та підприємці, журналісти й лікарі, волонтери, а також учасники АТО.

4 вересня на з'їзді в Києві політична партія "Пропозиція" ухвалила рішення висувати своїх кандидатів у 97 містах і 109 сільських та селищних об'єднаних територіальних громадах у 21 області України. Про це політсила повідомила на своєму офіційному сайті.

У партії зазначили, що серед кандидатів до місцевих рад від неї йтимуть чинні депутати, учителі та підприємці, журналісти й лікарі, волонтери, а також учасники АТО.

"Люди на місцях утомилися від різного роду ідеологій та політичних гасел. Вони прагнуть бачити за кермом міста професіоналів своєї справи. А в команді "Пропозиції" зібралися фахівці, яким уже є що показати і які можуть зробити ще більше. Нас відрізняє від інших партій те, що ми не ховаємо свою команду в партійних списках і кулуарах, а показуємо наших професіоналів", – сказав міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич.

Мер Дніпра Борис Філатов додав, що виступає за передання низки повноважень на місця.

"Людям треба дати змогу наводити лад у своїх дворах. Адмініструванням місцевих податків повинні опікуватися міста і громади. Екологічний контроль слід теж здійснювати на місцях – щоб ті, хто живе поруч із заводами, не дихали викидами, які санкціонували столичні чиновники. Громадам необхідно надати право на створення муніципальної поліції, що охоронятиме громадський правопорядок: патрулюватиме проблемні вулиці і ловитиме вандалів", – переконаний він.

У "Пропозиції" вважають, що районні адміністрації треба ліквідувати і передати їхні функції громадам, тоді як офіси префектів мають тільки наглядати за дотриманням Конституції і законів.

"Місцеве самоврядування не боїться брати на себе відповідальність за розв’язання нагальних проблем, які хвилюють людей. Ми боремося не за владу заради влади, а за зміну правил, принципів влади і публічного управління в Україні. Наша команда зробить усе для того, щоб здобути для українців три головні свободи: справедливість, добробут, порядок", – заявив міський голова Умані Олександр Цебрій.

На з'їзді партійці затвердили маніфест "Наша пропозиція для України".

Фото: proposition.org.ua

Місцеві вибори в Україні призначено на 25 жовтня. Вибори відбудуться на всій території України, окрім окупованого Росією Криму та окремих територій Донецької і Луганської областей. Виборча кампанія стартує 5 вересня.