У вересні в Україні почне працювати посланник Німеччини з децентралізації

Зубко заявив про успішність реформи децентралізації
Фото: Геннадій Зубко / Facebook

На думку віце-прем'єр-міністра України Геннадія Зубка, делегування Німеччиною посланника з питань децентралізації свідчить про успішність упровадження реформи децентралізації в Україні.

В Україні у вересні розпочне роботу посланник уряду Німеччини з питань децентралізації. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко, інформує сайт Кабінету Міністрів України.

"Реформа децентралізації на сьогодні є однією з найуспішніших і вже має показові фінансові та матеріальні результати. Реформа отримала високу оцінку з боку Європейського союзу, зокрема і Німеччини, за підтримки якої в Україні реалізується багато проектів", – сказав він.

На думку віце-прем'єр-міністра, делегування посланника Німеччиною свідчить про успішність упровадження реформи децентралізації.

"Децентралізації має найбільшу серед інших реформ підтримку з боку ЄС. Німеччина – наш надійний партнер у реалізації як реформи децентралізації, так і енергоефективності", – заявив Зубко.

Він висловив надію на поглиблення партнерства між Німеччиною та регіонами України.

У вересні 2016 року прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що пішов у виконавчу владу для проведення ефективної децентралізації.

Підписуючи закон про бюджет на 2017 рік, президент України Петро Порошенко підкреслив, що проведення реформи з децентралізації призвело до істотного зростання місцевих бюджетів та їх можливостей. За його словами, бюджети розвитку місцевих громад зросли в п'ять–шість разів.

7 травня Гройсман заявив, що місцеві бюджети зросли на 14,5 млрд грн у першому кварталі 2017 року.