Україна та Індонезія домовилися про безвіз – Зеленський

Відодо (праворуч) прибув із візитом в Україну 29 червня, президент Індонезії зустрівся із Зеленським
Фото: Joko Widodo / Twitter
Україна та Індонезія домовилися про введення безвізового режиму між країнами.

Про це 29 червня на спільному брифінгу в Києві із президентом Індонезії Джоко Відодо заявив глава Української держави Володимир Зеленський.

Відеозапис заходу опубліковано у Facebook Офісу президента України.

"Радий повідомити про нашу домовленість започаткувати безвізовий режим між нашими країнами. Це гарна новина. Це важливо для наших народів з усіх точок зору – для економіки, для соціального розвитку, для зв'язків між людьми", – сказав Зеленський.

Він зазначив, що обговорив із Відодо питання повоєнного відновлення України.

"Я запрошую державу Індонезія та індонезійські компанії, спеціалістів долучитися до реалізації цього масштабного економічного проєкту. Найбільшого економічного проєкту в Європі нашого часу", – наголосив Зеленський.

Візит Відодо 29 червня – перший в історії візит президента Індонезії в Україну. Відодо повідомив у Twitter, що відвідав також звільнений на початку квітня від російських окупантів Ірпінь під Києвом.

Після візиту в Україну та зустрічі із Зеленським Відодо вирушить до Москви на перемовини із президентом РФ Володимиром Путіним 30 червня, повідомляють на сайті Кремля.

Зеленський прийняв запрошення Відодо "особисто взяти участь у саміті G20", зазначивши, що участь України "залежатиме від безпекової ситуації в Україні та від складу учасників саміту".

Раніше, 27 червня, помічник президента РФ Юрій Ушаков заявив, що Путін прийняв запрошення на саміт G20.

Контекст:

Як повідомляють на сайті МЗС України, наразі дозволений термін безвізового перебування українців в Індонезії становить: до 30 днів (за дипломатичним паспортом, службовим паспортом); до 30 днів для поїздок із метою туризму, відвідування сім'ї або друзів, культурного/наукового обміну, поїздок у службових справах, транзитного прямування (за паспортом громадянина України для виїзду за кордон).