Україна та Ісландія підписали угоду про авіасполучення

Документ визначає порядок регулювання міжнародних польотів між двома країнами
Фото: mfa.gov.ua

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та глава МЗС Ісландії Тордіс Колбрун Рейкдал Гилфадоттір у межах засідання Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ у Стокгольмі підписали угоду про авіасполучення між двома країнами. Про це 2 грудня повідомила пресслужба МЗС України.

Як зазначили у відомстві, угода створює можливість регулярного прямого авіасполучення між Україною та Ісландією.

Документ визначає порядок регулювання міжнародних польотів між двома країнами та порядок призначення авіапідприємств, встановлює умови надання дозволів на виконання регулярних польотів, передбачає взаємне визнання посвідчень членів екіпажу, містить положення авіаційної безпеки, а також встановлює механізм інспекції авіапідприємств для оцінювання їх відповідності стандартам Міжнародної організації цивільної авіації.

"Угода не лише дозволить з'єднати Україну та Ісландію прямими регулярними авіарейсами. Вона створить нові можливості для подорожей українців та додатково відкриє нашу країну світові. Крім того, регулярне авіасполучення сприятиме розвитку туризму, бізнесу та міжлюдських зв'язків, що додатково розвине відносини між нашими дружніми країнами", – наголосив Кулеба.

Окрім того, глави дипломатичних відомств обговорили перспективи розвитку двосторонньої співпраці, зокрема в галузі геотермальної енергетики.

Контекст:

12 жовтня на саміті Україна – ЄС у Києві Україна підписала угоду про "відкрите небо" з Європейським союзом.