Українців залучать до роботи над внутрішнім планом перемоги – Зеленський

Як саме громадськість залучать до роботи над планом, Зеленський не уточнив
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський 25 жовтня провів тривалу нараду за підсумками зустрічі із представниками громадськості, яка відбулася кілька днів тому. Про це президент повідомив у вечірньому зверненні, яке цитує його пресслужба. 

У Telegram Зеленський написав, що під час наради виступили військові, представники української розвідки, уряду, Офісу президента і секретар РНБО Олександр Литвиненко. 

"Ключові питання – про те, що зараз поки обмежує можливості України і як їх можна вирішити. Плануємо залучити громадянське суспільство до роботи над внутрішнім планом перемоги", – додав він. 

Президент також повідомив, що доручив зробити формат технологічної ставки верховного головнокомандувача. 

"Найбільший пріоритет – це дрони, звісно. Зокрема дрони, що можуть збивати Shahed та інші ударні безпілотники. Загалом багато суто військових питань. Також доручив ГУР разом із СБУ особливо зайнятися питаннями щодо визволення з російського полону цивільних осіб. Зараз у цьому результати недостатні. Опрацювали також і питання деяких законодавчих змін, які потрібні, а також санкційної політики, нашої дипломатії. За пару тижнів заслухаю результати", – розповів Зеленський. 

Контекст:

Про те, що Україна готує ще один план на період війни, ЗМІ повідомили 23 жовтня. За даними "BBC News Україна", підготувати й презентувати документ українцям планують до кінця року.

Розроблення плану Зеленський підтвердив 24 жовтня. Він розповів, що це план посилення, який відповідатиме за позиції країни "на фронті й у тилу". Ідеться про економіку (зокрема про розвиток критичних галузей), протидію російській дезінформації, соціальний захист громадян, також він "гарантуватиме єдність" українцям, вважає президент.