Ульянченко: Путін мені каже: "Я ж вас в Адміністрації Президента бачив". Відповідаю: "Ми бідні, у нас нафти і газу немає. Удень царюємо, а вечорами підшиваємо"

Ульянченко розповіла, що Путін подарував їй томик творів Чехова зі своїм підписом
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Екс-голова Київської облдержадміністрації, колишній народний депутат і екс-глава Секретаріату Президента України Віра Ульянченко розповіла в інтерв'ю головному редактору інтернет-видання "ГОРДОН" Олесі Бацман, що президент Росії Володимир Путін здивувався, коли під час президентства Віктора Ющенка він побачив її в Адміністрації Президента, а потім у будинку президента в Безрадичах біля печі, в якій готували їжу.

Екс-голова Київської облдержадміністрації, колишній народний депутат і екс-глава Секретаріату Президента України Віра Ульянченко розповіла в авторській програмі головного редактора інтернет-видання "ГОРДОН" Олесі Бацман на телеканалі "112 Україна" про зустріч із президентом Росії Володимиром Путіним під час його візиту в Україну за президентства Віктора Ющенка.

"Віктор Андрійович [Ющенко] зламав вечірню програму: він запросив Володимира Володимировича до себе додому в Безрадичі. Там у нього є музей, і він показував усі свої вишиванки, побутові речі... із боку Росії був уже покійний Черномирдін... там була обмежена кількість людей... І, отже, була там піч, у якій готували їжу для Володимира Володимировича. І коли Путін побачив мене, він так подивився", – сказала Ульянченко.

Вона зазначила, що якби заздалегідь знала, як буде розвиватися історія, то, можливо, тоді щось підсипала б Путіну.

"Я вам скажу, якби знала – я б на це пішла! І він на мене подивився і каже: "Я ж вас нещодавно бачив в Адміністрації Президента". Кажу: "Ну так правильно. Ми ж бідні, у нас нафти і газу немає. Ми вдень царюємо, а вечорами підшиваємо", – згадує Ульянченко.

Вона додала, що після цього випадку Путін її запам'ятав.

"І коли [Михайла] Зурабова призначили послом Росії в Україні, акредитацію він проходив, коли я вже була головою адміністрації [Ющенка], він привіз мені подарунок від Путіна: томик творів Чехова (тоді було 150 років із дня його народження) із підписом Путіна", – розповіла Ульянченко.

Ульянченко: Я б хотіла, щоб Ющенко пішов на наступні президентські вибори. Читайте повний текст інтерв'ю

У 2005 році Ющенка обрали президентом України, строк його повноважень закінчився у 2010 році. Візит Путіна в Україну відбувся в березні 2005 року.