У "Нацкорпусі" заявили, що зірвали в Києві підготовку збройних провокацій

Активісти "Нацкорпусу" заявили, що заблокували базу озброєних бойовиків
Фото: nationalcorps.org
Активісти "Нацкорпусу" заявили, що заблокували базу озброєних бойовиків, викликали на місце правоохоронців, і ті відвезли затриманих до райвідділу в автозаках.

У "Національному корпусі" стверджують, що силове крило партії "Опозиційна платформа – За життя" зібрало в Києві озброєних бойовиків з метою влаштувати провокації під виглядом акцій на підтримку телеканалів, які пов'язують із головою політради ОПЗЖ, нардепом Віктором Медведчуком. Про це пресслужба "Національного корпусу" повідомила 10 лютого на своєму офіційному сайті.

Активісти "Нацкорпусу" заявили, що заблокували базу озброєних бойовиків, які готувалися до провокацій у столиці, викликали на місце правоохоронців, ті відвезли затриманих до райвідділу в автозаках. У одного з організаторів, якого затримали активісти, знайшли зошит із записами, де згадується ОПЗЖ і вказано розцінки за виконані роботи.

У "Нацкорпусі" нагадали, що вже неодноразово звертали увагу правоохоронних органів на діяльність силових загонів, "які фінансуються з РФ через кума Путіна Медведчука" і куратором яких називають народного депутата від ОПЗЖ Іллю Киву.

Відео: Національний Корпус / YouTube

За словами Киви, ГО "Патріоти – За життя" цими днями проводить "змагання і відбіркові збори чемпіонату серед учасників із боксу і триборства". У поліції повідомили, що відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 14 (підготовка до кримінальних злочинів) і ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Президент України Володимир Зеленський 2 лютого ввів у дію рішення РНБО про санкції щодо нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака та телеканалів "112 Україна", ZIK, NewsOne, які йому належать.

За даними видання ZN.UA, санкції проти Козака і пов'язаних із ним юридичних осіб запровадили після розслідування спецслужб, під час якого встановили схеми з постачаннями вугілля з окупованих територій України.

Зеленський 2019 року заявляв, що Козак і Медведчук – це "одна історія" в контексті володіння українськими телеканалами.

Санкції передбачають позбавлення ліцензій "112 Україна", ZIK і NewsOne, їм наказано припинити мовлення, усю легальну діяльність медіакомпаній припинено строком на п'ять років. Провайдери відразу ж почали блокувати телеканали, а ті зробили спільну заяву про "політичну розправу" і пообіцяли боротися "за своє право вести мовлення для українців".