У СБУ із Савченко проводять слідчі дії – адвокат

Савченко затримали сьогодні
Фото: Українська правда / Twitter

Найближчими днями позафракційному нардепу Надії Савченко мають обрати запобіжний захід, заявив адвокат Дмитро Бугай, який перебуває з нею в управлінні Служби безпеки України в Києві.

Позафракційний народний депутат Надія Савченко все ще перебуває в управлінні Служби безпеки України в Києві та Київській області, де з нею проводять слідчі дії. Про це в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив адвокат Дмитро Бугай.

"Зараз із нею проводяться слідчі дії, її допитують", – повідомив він.

За його словами, найближчими днями має бути розглянуто питання обрання нардепу запобіжного заходу.

Під будівлею СБУ зараз закінчення слідчих дій очікують сестра Савченко Віра і приблизно 15 прихильників нардепа.

15 березня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Савченко планувала теракт у будівлі Верховної Ради.

22 березня під час засідання регламентного комітету Луценко заявив, що Савченко та глава "Офіцерського корпусу" Володимир Рубан змовилися з метою захоплення державної влади в Україні. За словами генпрокурора, про постачання зброї вони домовилися з ватажком бойовиків "ДНР" Олександром Захарченком.

Цього самого дня Рада дозволила притягнути Савченко до кримінальної відповідальності, затримати і заарештувати. Після засідання її затримали.

Депутат стверджувала, що знала про прослуховування і про те, що проти неї готують провокацію. Виступаючи в парламенті, Савченко назвала колег-депутатів "внутрішніми ворогами України".