В Україні заборонили реєструвати російський "Супутник V", Стерненку скасували арешт, Антоненку – ні. Головне за день

Рада заборонила реєструвати російські вакцини проти COVID-19 в Україні
Фото: depositphotos.com
"ГОРДОН" подає огляд головних подій п'ятниці, 29 січня.

Закон про держреєстрацію вакцин проти COVID-19

Верховна Рада ухвалила закон, який дозволить зареєструвати в Україні вакцини проти коронавірусної інфекції COVID-19.

У відповідний законопроєкт до другого читання внесли низку правок, одна з яких передбачає заборону на застосування в Україні вакцин, розроблених країною-агресором (Росією). Станом на вечір президент України Володимир Зеленський підписав закон.

Зокрема, тепер у країні буде заборонено реєстрацію препарату "Супутник V", який в українському МЗС називали гібридною зброєю проти України.

1,4 млрд грн на компенсацію витрат на електроопалення

Верховна Рада сьогодні ухвалила закон про внесення змін до держбюджету для компенсацій у зв'язку з підвищенням тарифів на електроенергію. Його терміново підписав спікер парламенту Дмитро Разумков, а потім – Зеленський.

Закон, що передбачає виділення 1,4 млрд грн на виплату компенсацій громадянам, у яких удома встановлено електричне опалення, уже повернули в Раду з підписом президента.

Нардеп Скічко став головою облдержадміністрації

Зеленський 29 січня призначив народного депутата від пропрезидентської "Слуги народу" Олександра Скічка головою Черкаської обласної державної адміністрації.

Суд скасував арешт Стерненку

Приморський районний суд Одеси відпустив одеського активіста Сергія Стерненка на поруки народному депутату від "Голосу" Романові Лозинському.

Антоненко перебуває під вартою понад рік

Київський апеляційний суд залишив чинним арешт фігуранта справи про вбивство журналіста Павла Шеремета, музиканта і ветерана антитерористичної операції Андрія Антоненка.

"Сволота... Просто 37-й рік. Дякую, пане президенте, що ви створили таку безвихідну ситуацію. Ви – не чоловік", – заявив Антоненко після оголошення рішення суду. Він перебуває під вартою з 14 грудня 2019 року.