ВАКС постановив застосувати привід до суду нардепа після чергової неявки. За даними ЗМІ, йдеться про Пашковського

ВАКС уже тричі визнавав причини неявки до суду вказаного нардепа неповажними й зобов'язував сплатити стягнення
Фото: Вищий антикоррупційний суд / Facebook
Вищий антикорупційний суд (ВАКС) після чергової неявки до суду народного депутата України, якого обвинувачують у недекларуванні орендованої квартири, постановив застосувати до нього привід. Про це повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

У повідомленні не вказано імені нардепа. За даними агентства "Інтерфакс-Україна", ідеться про депутата від "Слуги народу" Максима Пашковського.

31 січня 2023 року у ВАКС було заплановано судове засідання щодо обвинувачення нардепа в декларуванні недостовірних відомостей. За даними слідства, у декларації за 2020 рік нардеп не вказав квартири вартістю приблизно 2 млн грн, яку він орендував протягом року.

"Проте засідання вкотре не відбулося у зв’язку з неявкою обвинуваченого... Зауважимо, що суд тричі визнавав причини неявки до суду вказаного нардепа неповажними й зобов’язував сплатити грошові стягнення", – поінформували у САП.

За інформацією САП, з огляду на неявку депутата, судді постановили здійснити привід обвинуваченого до Вінницького міського суду для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції з ВАКС або щоб забезпечити його участь у режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів.

Наступне засідання у справі призначено на 3 лютого.