ВАКС засудив за хабарництво до 8,5 року позбавлення волі голову суду Київської області. ЗМІ назвали його ім'я

Вирок можуть оскаржити протягом місяця, зазначили у ВАКС
Фото: Вищий антикоррупційний суд / Facebook
27 березня Вищий антикорупційний суд (ВАКС) України ухвалив вирок голові одного з районних судів Київської області, якого викрили в хабарництві. Про це повідомив суд.

"Колегія суддів Вищого антикорупційного суду ухвалила вирок і визнала винним одного з голів суду за прохання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі", – ідеться в повідомленні.

У суді зазначили, що вирішили також конфіскувати все майно, яке належить обвинуваченому.

"Початок строку відбування покарання обчислюватиметься з моменту фактичного затримання судді з Київщини після набрання вироком законної сили. Вирок може бути оскаржений протягом 30 днів із дня його оголошення", – пояснили у ВАКС.

В антикорупційному суді не вказали прізвища засудженого й суду, який він представляє. За даними "Слово і діло", ідеться про голову Баришівського райсуду Олександра Лисюка.

Контекст:

"Слово і діло" пише, що, за даними слідства, Лисюк просив хабар у розмірі 565 тис. грн за ухвалення рішень у цивільних справах на користь позивачів. Суддю детективи Національного антикорупційного бюро України викрили у вересні 2017 року.

Місце розгляду матеріалів слідства кілька разів змінювали: суд у Київській області, потім у Чернігівській, пізніше справа потрапила до ВАКС.

У березні 2019 року Вища рада правосуддя усунула Лисюка від здійснення правосуддя до того, як вирок набуде чинності.