Венедіктова прокоментувала напад на знімальну групу журналіста Ткача в Дніпрі

Венедіктова: Керівник прокуратури області завтра доповість особисто про перебіг слідчих дій
Фото: Офіс Генерального прокурора / Facebook
Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова 13 лютого заявила у Facebook, що реакція на інцидент із нападом на знімальну групу журналіста видання "Українська правда" Михайла Ткача в аеропорту Дніпра буде адекватною.

"Обмеження, передбачені законом, не дозволяють мені висловитись популярно, а хотілося б. Подивилась усе, що доступно в інтернеті. Дала завдання прокурорам негайно включитися в роботу. Керівник прокуратури області завтра доповість особисто про хід проведення слідчих дій", – написала вона.

Венедіктова повідомила, що розслідування буде "на контролі". Правоохоронці вивчать дії всіх причетних "без винятку", заявила вона.

Контекст:

13 лютого Ткач повідомив, що на нього та його знімальну групу напали біля віп-терміналу аеропорту у Дніпрі. "Погрожуючи ножем, в оператора забрали телефон і вимагали пароль від телефона, щоб видалити відео", – написав журналіст. Видання уточнило, що той, хто погрожував, видалив усі зняті відео з телефона оператора. "Поліція, що перебувала на місці події, була бездіяльною", – додали в редакції.

Мерія Дніпра "докладе всіх зусиль", щоб передати виданню інформацію з відеокамер міської системи "Безпечне місто", повідомив міський голова Дніпра Борис Філатов.

Поліція за фактом нападу відкрила два кримінальні провадження – за ст. 171 (перешкоджання професійній діяльності журналістів) та за ст. 345-1 (погрози або насильство щодо журналістів) Кримінального кодексу.