Венс офіційно став кандидатом у віцепрезиденти Трампа

Противник допомоги Україні погодився обиратися з Трампом
Фото: ЕРА

Сенатор-республіканець від штату Огайо Джей Ді Венс офіційно погодився на посаду віцепрезидента кандидата у президенти Дональда Трампа. Він оголосив про це 17 липня, виступаючи на з'їзді партії в Мілвокі, повідомляє CNN.

"Я офіційно приймаю ваше рішення висунути мене на посаду віцепрезидента США", – сказав він.

15 липня республіканець Трампа оголосив, що запропонував посаду віцепрезидента 39-річному Венсу.

Колишній морський піхотинець, автор бестселера "Елегія Гіллбіллі" ще кілька років тому називав Трампа "американським Гітлером", але за неповні два роки, поки засідає в Сенаті, здобув славу одного з найлояльніших прибічників експрезидента й противників допомоги України.

Видання "ГОРДОН" докладно розповідало, що відомо про Венса й чому його прихід до влади може стати катастрофою для України, яка воює.

Контекст:

Чергові президентські вибори у США відбудуться 5 листопада 2024 року. Головними претендентами називають чинного главу Білого дому Джо Байдена (офіційно його ще не висунули у президенти) і республіканця Дональда Трампа (партія офіційно висунула його 15 липня).

Байдена закликають знятися з президентських перегонів, зокрема через його вік і стан здоров'я. Кандидатуру Байдена мають затвердити на з'їзді Демократичної партії, який відбудеться 19 серпня.