Віцепрезидентка США Гарріс викликала на дебати потенційного віцепрезидента при Трампі Венса – ЗМІ

Гарріс залишила Венсу голосове повідомлення, пишуть ЗМІ
Фото: ЕРА

Віцепрезидентка США, демократка Камала Гарріс передала ймовірному віцепрезиденту США від Республіканської партії сенатору від штату Огайо Джей Ді Венсу, що хотіла б провести з ним дебати. Про це 15 липня повідомило Politico.

За даними видання, Гарріс залишила Венсу голосове повідомлення, у якому привітала його з обранням як потенційного віцепрезидента в разі обрання главою Білого дому експрезидента Дональда Трампа.

Також Гарріс "висловила надію", що вона і він зустрінуться як кандидати у віцепрезиденти на дебатах, які можуть відбутися на телеканалі CBS.

Politico зазначає, що минулого місяця Гарріс заявила їхнім журналістам, що планує "бути в студії" на дебатах потенційних віцепрезидентів "у липні чи серпні", і наголосила: "Побачимо, чи з'явиться інша сторона".

Видання повідомляє, що команда нинішнього глави Білого дому Джо Байдена раніше погодилася на дебати на CBS 23 липня або 13 серпня.

Команда Трампа "не відхиляла запрошення", але погодилася на пропозицію провести дебати від телеканала Fox.

Про те, що хоче бачити Венса віцепрезидентом у разі свого обрання главою Білого дому, Трамп оголосив 15 липня в соцмережах.

Контекст:

Чергові президентські вибори у США відбудуться 5 листопада 2024 року. Головними претендентами називають Байдена (офіційно його ще не висунули у президенти) та республіканця Дональда Трампа (партія офіційно висунула його 15 липня).

Байдена закликають знятися з президентських перегонів, зокрема, через його вік і стан здоров'я. Кандидатуру Байдена мають затвердити на з'їзді Демократичної партії, який відбудеться 19 серпня.

Увечері 27 червня у США відбулися перші з двох запланованих дебатів. Байдена і Трампа. Американські ЗМІ розкритикували виступ Байдена. Як написало видання The Hill, президент "плутався в словах і втрачав хід думки, а його мовлення часто переривалося". Байден визнав, що "облажався" на дебатах із Трампом, проте сказав своїм прибічникам, що залишиться у президентських перегонах.

Після дебатів Байдена і Трампа підтримка кожного з них становить по 40%. Про це свідчать результати опитування, проведеного агентством Reuters і соціологічною компанією Ipsos, результати опублікували 3 липня.

Шанси Трампа виграти президентські перегони стали вищими після замаху 13 липня, писали ЗМІ.