"Імпульс втрачено". У Демократичній партії вважають, що замах на Трампа поклав край спробам замінити Байдена в передвиборчих перегонах – ЗМІ

Демократи вже не зможуть замінити Байдена іншим кандидатом на майбутніх виборах президента США, пишуть ЗМІ
Фото: EPA

Численні члени Демократичної партії США вважають, що замах на вбивство колишнього президента Дональда Трампа поклав край будь-яким спробам замінити президента Джо Байдена як потенційного кандидата від демократів на майбутніх виборах. Про це 14 липня повідомляє NBC News із посиланням на джерела.

"Я думаю, усе закінчено. Увесь імпульс для цього втрачено", – сказав один із союзників Байдена, імені якого телеканал не наводить.

Стратег-демократ, який брав участь у кількох президентських кампаніях, заявив, що дуже складно публічно "сказати старому, що пора йти", тоді як замах на Трампа затьмарив усе інше.

Інший неназваний демократ сказав, що спроба заклику до чинного президента відкликати кандидатуру, тоді як той перебуває у процесі врегулювання кризи, погано позначиться на будь-якому члені Демократичної партії.

Зазначено, що штаб Байдена наказав своїм співробітникам "утриматися від публікації будь-яких коментарів у соціальних мережах або на публіці" й "зупинити будь-яку активну комунікацію в межах кампанії на всіх платформах", допоки не стане відомо більше інформації про замах на Трампа.

Контекст:

13 липня під час виступу Трампа на передвиборчому мітингу в американському штаті Пенсильванія пролунали постріли, після чого його швидко вивели зі сцени співробітники спецслужби. На його голові біля вуха було видно, ймовірно, сліди крові.

Унаслідок інциденту один із відвідувачів мітингу загинув і ще одна людина перебуває у важкому стані. Стрільця ліквідували. Ним виявився уродженець штату, 20-річний Томас Метью Крукс.