Верховна Рада ухвалила закон про "клуб білого бізнесу"

У парламенті проголосували за законопроєкт стосовно бізнесу
Фото: Верховна Рада України / Facebook

Верховна Рада України 18 червня підтримала законопроєкт №11084 про "клуб білого бізнесу". Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк ("Голос") у Telegram.

За в цілому проголосувало 263 депутати.

"Правка про рекомендацію уряду щодо бронювання 25% злетіла (223 голоси)", – додав нардеп.

Народний депутат від "Слуги народу", голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев раніше пояснював, що пропонує законопроєкт. 

Зокрема, це введення переліку платників податків із високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства, які користуватимуться низкою переваг у податковому адмініструванні під час воєнного стану.

До такого переліку ввійдуть юридичні особи й фізичні особи – підприємці, резиденти "Дія Сіty", які відповідатимуть низці вимог і критеріїв з урахуванням системи оподаткування (зокрема, вимогам до рівня сплати податків, вимогам до рівня нарахування заробітної плати тощо).

Платники податків із високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства, занесені до переліку, матимуть такі переваги:

  • мораторій на документальні перевірки, окрім деяких видів;
  • скорочення строків камеральної і документальної перевірок із метою бюджетного відшкодування;
  • скорочення строків надання індивідуальних податкових консультацій;
  • за платником податків закріплюють комплаєнс-менеджера, з яким платник зможе взаємодіяти, зокрема з використанням засобів дистанційного зв'язку, наприклад, у режимі відеоконференції.

Контекст:

Законопроєкт №11084 внесли у Верховну Раду 13 березня. Серед його співавторів – нардепи Данило Гетманцев, Максим Бужанський, Ярослав Железняк, Давид Арахамія, Галина Третьякова, Мар'яна Безугла, Михайло Радуцький, Олена Мошенець тощо.

5 квітня парламентський комітет схвалив законопроєкт і рекомендував його ухвалити.