"Ви не дозволили ворогу захопити Україну, не дозволяйте підлеглим її принижувати та дискредитувати вас". Мер Чернігова звернувся до президента

Владислав Атрошенко: Президент Зеленський може розраховувати у війні з Росією на мера міста Чернігів і сміливих, відчайдушних, патріотичних чернігівців

Фото: Владислав Атрошенко / Facebook
Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко заявив у інтерв'ю "Інтерфакс-Україна", що не випускатиме його на підписання угоди про співпрацю з польським муніципалітетом – нісенітниця й дискредитація України та президента.

"20 червня президент Жешува підписав угоду про співпрацю з Черніговом. На жаль, я не зміг бути там через внутрішні політичні перепони. Але, сподіваюся, вони минуть швидко, як застуда. Адже коли президент України закликає мерів більш активно співпрацювати із країнами-партнерами, і при цьому мера міста, який відкрито підтримує президента і їде за кордон з метою залучення допомоги на відбудови міста, не випускають, – це повне безглуздя. Я переконаний, що президенту про це не було відомо. І якщо він про це дізнається, то хлопці, які це роблять, отримають, вибачте, по жопі. Бо такі вчинки принижують Україну і дискредитують президента", – заявив мер.

Він сказав, що, якби зустрівся із президентом України Володимиром Зеленським, він особисто йому заявив би про свою підтримку у війні з агресором.

"Президент Зеленський може розраховувати у війні з Росією на мера міста Чернігова і сміливих, відчайдушних, патріотичних чернігівців. Пане президенте, ви не дозволили ворогу захопити Україну, не дозволяйте підлеглим її принижувати та дискредитувати вас", – сказав Атрошенко.

Мер Чернігова додав, що в Польщі відреагували на інцидент.

"У Польщі дуже здивувалися. Неприємно здивувалися. А ще топмедіа Польщі про це гучно написали. Вийшло дуже негарно. У майбутньому таких ситуацій треба уникати. Вони шкодять країні. Але ані початок стосунків, ані домовленості про допомогу місту не досягаються в онлайн-режимі або шляхом електронного листування. Від слова "узагалі". Майже на всіх етапах потрібен особистий контакт", – наголосив Атрошенко.

Контекст:

Атрошенко мав намір відвідати польський Жешув – він планував підписати угоду про співпрацю та допомогу Чернігову, який розбомбили російські окупанти.

Мер повідомив, що має повний перелік документів, які дозволяють перетинати кордон зі службовою метою. Він розповів, що в делегації було чотири особи, але запитання в митного інспектора виникли нібито лише до його документів, які вилучили.

Атрошенко також звернувся до керівництва Державної прикордонної служби з вимогою надати йому інформацію про те, хто дав усну вказівку заборонити виїзд у відрядження.