"Влада так розжене всіх донорів". Романенко прокоментував заборону Атрошенку виїхати до Польщі для підписання договору про допомогу Чернігову

Атрошенко розповів, що в делегації було чотири особи, але питання в митного інспектора виникли нібито лише до його документів
Фото: Чернігівська ОДА / Facebook
Історія із забороною для мера Чернігова Атрошенка виїхати до Польщі для підписання договору про допомогу Чернігову – це ганьба для України, тож влада ризикує розігнати всіх донорів, які зараз допомагають країні. Про це заявив політичний експерт Юрій Романенко на своїй сторінці у Facebook.

"Мера Чернігова Атрошенка не випустили з України до Польщі, де він мав укласти низку важливих договорів. Спеціально під його приїзд у Жешуві збиралася сесія міськради. Чернігів мав отримати допомогу в залученні грошей ЄС на відновлення водоканалу, очисних, зі сміттєпереробки. Мали дати транспорт. Мали дати грошей на реконструкцію водоканалу в Ічні. Коротше кажучи, плоди двох місяців переговорів злили в трубу тільки тому, що ОП через голову ОВА [В'ячеславaЧауса воює з Атрошенком", – заявив Романенко.

За його словами, через ситуацію постраждають чернігівці.

"Три місяці тому я з друзями створив "Український фонд майбутнього". Використовуючи наші зв'язки у Європі, ми спробували організувати допомогу містам, які постраждали в бойових діях. Атрошенко виявився одним із тих, хто вчепився у пропозиції одразу. Мій друг організовував переговори з поляками, проєкти та інше від початку і до кінця. Ось як працювати в цій країні й намагатися зробити її кращою?" – обурюється Романенко.

Він нагадав, що кілька тижнів тому Атрошенка не впускали до України.

"Найсмішніше, що коли Атрошенко повертався з Давоса в Україну, то його не впускали у країну шість годин під приводом, що він є небажаною особою! Тепер його не випускають. Ця історія – якась ганьба. Друзі, ви так усіх донорів розженете!" – попереджає експерт.

Контекст:

Атрошенко мав намір відвідати польський Жешув – він планував підписати угоду про співпрацю та допомогу Чернігову, який розбомбили російські окупанти.

Мер повідомив, що має повний перелік документів, які дозволяють перетинати кордон зі службовою метою. Він розповів, що в делегації було чотири особи, але питання в митного інспектора виникли нібито лише до його документів їх було вилучено.