Усунення Супрун може мати російський слід – заступник міністра

Ковтонюк переконаний, що випадок з усуненням Супрун стосується не лише МОЗ
Фото: moz.gov.ua

Рішення суду про усунення Уляни Супрун від посади виконувача обов'язків міністра охорони здоров'я – це відверта, неприхована атака, заявив заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк. За його словами, атаку проводять люди, які брешуть, або є популістами, або мають чіткий російський слід.

Усунення Уляни Супрун від посади виконувача обов'язків міністра охорони здоров'я може мати російський слід. Про це 7 лютого у коментарі агентству "Укрінформ" заявив заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк.

"Справа Супрун" – це відверта неприхована атака. Ми дуже чітко бачимо, що вона ведеться людьми, які брешуть, або є популістами, або мають чіткий російський слід. Завжди було так. І жодного разу не було нічого конструктивного, ані критики медичних реформ, які втілюються, ані пропозицій", – заявив він.

Ковтонюк переконаний, що випадок з усуненням Супрун стосується не лише МОЗ.

"Виходить, що будь-яка людина, будь-який громадянин може подати позов в Окружний адміністративний суд на будь-якого держпосадовця, будь-якого міністра, і суд просто зупинить його роботу, навіть до розгляду справи. Сьогодні це стосується в.о. міністра МОЗ, а завтра це може торкнутися міністра оборони", – додав він.

5 лютого Окружний адмінсуд Києва заборонив Супрун виконувати обов'язки голови МОЗ України. Це було зроблено на вимогу нардепа від Радикальної партії Ігоря Мосійчука про забезпечення адміністративного позову до Супрун і Кабміну. У суді пояснили, що перебування у статусі в.о. більше двох із половиною років не передбачено законодавством. Крім того, Супрун не заявила про відмову від американського громадянства, що, на думку судді, не давало їй права брати участь у засіданнях Кабінету Міністрів.

Чиновницю не було запрошено на розгляд клопотання.

Президент України Петро Порошенко заявив про "повну підтримку" Супрун.

Представник Кабінету Міністрів подав клопотання про скасування заборони Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я. Суд розгляне його 11 лютого.