"Вийшли на фінішну пряму". Маркарова розповіла про графік Зеленського у США

Зустріч Зеленського (на фото) і Байдена відбудеться 1 вересня
Фото: president.gov.ua
Президент України Володимир Зеленський перебуватиме у Вашингтоні два дні – 31 серпня і 1 вересня, потім поїде до Каліфорнії. Про це 30 серпня у Facebook повідомила амбасадорка України у Вашингтоні Оксана Маркарова.

"Ми з командою посольства та Офісом президента вийшли на фінішну пряму підготовки дуже насиченого візиту президента у США", – підкреслила вона.

За інформацією Маркарової, у Білому домі відбудеться зустріч Зеленського з президентом США Джо Байденом. Основні складники зустрічі вже розплановано та погоджено сторонами.

У Вашингтоні також проведуть зустрічі з керівниками головних для українсько-американських відносин міністерств і дві презентації за участю Зеленського та його дружини.

"Крім того, заплановане відкриття Українського дому, а також відвідання знакових для відносин України і США місць Вашингтона", – написала дипломатка.

Вона додала, що пізніше зможе розповісти більше деталей візиту.

Контекст:

Зустріч Зеленського і Байдена відбудеться 1 вересня, дату двічі переносили.

Про перше перенесення з 30-го на 31 серпня повідомляв міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Він зазначав, що такої домовленості досягли під час візиту у США його і глави Офісу президента Андрія Єрмака. В ОПУ пояснили перенесення зустрічі розширенням її формату.

Кулеба говорив, що візит Зеленського у США розпочнеться 30 серпня, його порядок передбачатиме "низку важливих заходів у Вашингтоні та штаті Каліфорнія".

Головною темою зустрічі Зеленського з Байденом стане залучення США у процес мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, підкреслював Кулеба.

5 липня на форумі "Україна 30" Зеленський розповів про свої очікування від візиту до Вашингтона: "Він повинен бути змістовним перш за все. Це не туризм. Візит повинен бути максимально наповненим і, що найголовніше, результативним".