Вілкул передав до Ради звернення щодо призначення позачергових виборів мера Кривого Рогу

Вілкул (на фото) виконує обов'язки міського голови Кривого Рогу після смерті Павлова
Фото: Управління преси та внутрішньої політики виконкому Криворізької міськради / Facebook
Виконувач обов'язків міського голови Кривого Рогу Юрій Вілкул передав до Верховної Ради України звернення про призначення позачергових виборів мера міста у зв'язку зі смертю попереднього мера Костянтина Павлова. Про це 9 вересня повідомили на сайті міськради.

вертаюся до Верховної Ради України із проханням про призначення позачергових виборів Криворізького міського голови Криворізького району Дніпропетровської області у зв'язку зі смертю криворізького міського голови Павлова Костянтина Юрійовича", – ідеться у документі.

Зазначено, що позачергові вибори міського голови Кривого Рогу можуть відбутися у березні 2022 року.

Фото: kr.gov.ua

Фото: kr.gov.ua

Контекст:

Про смерть Павлова стало відомо 15 серпня. Загиблого виявили застреленим на веранді його будинку в селі Вільне під Кривим Рогом, зброя (карабін "Сайга") лежала поруч.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

У Нацполіції Дніпропетровської області спочатку розглядали чотири версії: вбивство, самогубство, необережне поводження зі зброєю та доведення до самогубства. 7 вересня у поліції повідомили, що за результатами експертиз, допитів та інших слідчих дій відкинули всі версії, окрім самогубства та доведення до самогубства.

7 вересня Нацполіція провела у Кривому Розі 16 обшуків у межах розслідування загибелі Павлова. ЗМІ повідомляли, що правоохоронці провели обшуки вдома у в.о. мера Кривого Рогу Вілкула та його сина Олександра, а також у заступників міського голови Олександра Катриченка і Євгена Удода та депутатки міської ради Вікторії Третяк.

Президент України Володимир Зеленський заявляв, що бере розслідування під особистий контроль і має намір регулярно вимагати звітів від правоохоронців.

Павлову було 48 років. Він став мером у грудні 2020 рокубудучи на той час радником попереднього міського голови Кривого Рогу Юрія Вілкула, балотувався від "Опозиційної платформи – За життя".

Був депутатом Дніпропетровської обласної ради від Партії регіонів, очолював міську організацію Партії регіонів. Його двічі обирали до українського парламенту в окрузі у Кривому Розі. 2012 року – від Партії регіонів, 2014 року – як самовисуванця. 2019 року балотувався до Верховної Ради як самовисуванець, але програв.