"Володимир Володимирович – красень, сила. Нашій московській родині – привіт". ЗМІ опублікували новий аудіозапис Нескоромного

СБУ розшукує Нескоромного у справі про підготовку замаху на співробітника спецслужби
Фото: depositphotos.com
В аудіо, яке "Українська правда" одержала з власних джерел, ексзаступник голови СБУ Дмитро Нескоромний передає привіт "нашій московській родині" і називає президента РФ Володимира Путіна "красенем".

"Українська правда" опублікувала новий аудіозапис розмов, імовірно, ексзаступника голови СБУ полковника Дмитра Нескоромного, які можуть свідчити про його зв'язки з російським ФСБ.

В аудіо, яке "Українська правда" одержала з власних джерел, людина з голосом, схожим на голос Нескоромного, говорить телефоном із двома чоловіками. Слідство позначає їх як "Ч" і "Владика".

Одного зі співрозмовників він вітає з Новим роком "за московським часом".

Іншому чоловікові, імовірно, ексзаступнику голови СБУ, каже, що "не подивився "Володимира Володимировича", якого називає "красенем", переживає щодо статусу Української православної церкви Московського патріархату і передає привіт "московській родині".

Розмова, імовірно, Нескоромного з "Ч":

Н: З Новим роком, новим щастям! Здоров'я, любові. І з днем народження.

Ч: Дякую.

Н: За московським часом вітаю (сміється).

Ч: (нерозбірливо)

Н: Правильно, правильно, Олександре Івановичу. Вивчайте...

Ч: (нерозбірливо)

Н: Братулічка, ну трохи пізніше. Якраз тільки доїжджаю. Ще не вдома. Отримував дуже важливу оперативну інформацію. Був на зустрічі.

Ч: І що?

Н: Відмінно. Ідемо в атаку. Усе добре. Ну трохи залишилося.

Розмова, імовірно, Нескоромного з "Владикою":

Владика: Зі святом, дорогий!

Н: Бажаю здоров'я!

Владика: І вам здоров'я бажаю!

Н: Як там? Я проґавив Володимира Володимировича, перший раз у житті, йопересете.

Владика: Я його подивився вже пару разів.

Н: Нє, він красень. Сила.

Владика: Добре сказав, так нормальненько.

Н: Упевнено. Я, до речі, цілий день хотів вас набрати, ви собі не уявляєте. Цілий день хотів набрати. Я так зрозумів, що там знову хмари згущаються, так? Газують ці дебіли?

Владика: Ну у звичайному своєму режимі, стандартному.

Н: Ну щось типу я не зрозумів із висловлювань, щось Варфоломій несамовитий, щось там наговорив. Він щось позбавив нас статусу якогось? РПЦ... наш УПН, українську?

Владика: Не переймайтеся, батенько.

Н: Не морочитися, так?

Владика: Не морочтеся, спокійно.

Н: Ну, Владико, з Новим роком, із новим щастям.

Владика: І вас теж, батенько, дорогий, зі святом.

Н: Усього найкращого, здоров'я, не хворіти. Московській нашій там родині – привіт. Побачимося вже в новому році – почаюємо.

Служба безпеки України розшукує Нескоромного у справі про підготовку замаху на співробітника спецслужби, йому хочуть вручити клопотання про обрання запобіжного заходу.

Слідчі СБУ встановили, що Нескоромний спільно зі співробітником Антитерористичного центру при Службі безпеки Юрієм Расюком хотіли вбити начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова. СБУ оприлюднила відео, фотоматеріали, аудіозаписи розмов Расюка, Нескоромного та інших осіб. Під час розмов вони, за даними СБУ, обговорювали організацію вбивства, виконавців та інші деталі.

Першим про підготовку замаху на Наумова повідомив головний редактор видання "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов. Посилаючись на свої джерела, він розповів, що 22 січня в Києві в цій справі затримали полковника СБУ Юрія Расюка. Співрозмовники "Української правди" підтвердили його інформацію. Журналіст назвав Наумова другом і "правою рукою" голови СБУ Івана Баканова і розповів, що в замовленні вбивства підозрюють колишнього першого заступника голови СБУ Нескоромного (президент України Володимир Зеленський призначив його на цю посаду в листопаді 2019 року, а звільнив у березні 2020-го).

23 січня СБУ підтвердила інформацію про запобігання вбивству свого співробітника. У відомстві розповіли, що за вчинення злочину організатор запропонував $50 тис.

За даними ZN.UA, у СБУ вважають, що Нескоромний хотів убити Наумова через посаду.