"Усе йде відповідно до графіків". Шмигаль розповів про підготовку до опалювального сезону

За тарифи на тепло і гарячу воду відповідає місцева влада, зазначив Шмигаль
Фото: depositphotos.com
Підготовка до опалювального сезону йде відповідно до графіків. Про це сказав на засіданні уряду 8 вересня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Наразі в нас готовність більше 80%. Усе йде відповідно до графіків. Місцева влада, як в попередні роки, буде приймати рішення, коли саме стартує опалювальний сезон. Так само органи місцевого самоврядування тепер відповідальні за встановлення тарифів на тепло і гарячу воду", – сказав він.

НАК "Нафтогаз України" продає підприємствам теплокомуненерго газ по 7,42 грн/м3 у межах трирічного контракту, нагадав глава уряду.

"Така ціна дозволяє місцевим керівникам не підвищувати ціни на тепло для населення в цьому опалювальному сезоні. Ми за цим будемо уважно стежити по кожному місту і регіону", – додав прем'єр.

За словами Шмигаля, станом на 1 вересня запаси газу в підземних сховищах України становлять понад 18 млрд м3. До початку опалювального сезону вони зростуть до 19–20 млрд м3. Прем'єр вважає, що цього досить для України.

Контекст:

Оператор газотранспортної системи України 27 серпня заявляв, що борги облгазів перед компанією сягнули 9,2 млрд грн, через що стабільне проходження опалювального сезону перебуває під загрозою.

Велика частина боргів – 6,7 млрд грн – припадає на частку облгазів групи РГК. Як пише "Економічна правда", вони належать українському бізнесмену Дмитрові Фірташу.