Усі усунені після рішення РНБО львівські митники повернулися на посади

Дисциплінарні провадження стосовно 22 митників продовжили
Фото: depositphotos.com
Усі 46 працівників Галицької митниці, яких усунули від роботи на початку квітня цього року за рішенням Ради національної безпеки і оборони через можливу причетність до корупції і контрабанди, повернулися до виконання своїх обов'язків. Про це 24 червня повідомило видання Zaxid.net, посилаючись на відповідь Державної митної служби.

У відомстві заявили, що за підсумками перевірок більшість дисциплінарних проваджень щодо відсторонених працівників митниць закриті через відсутність у їхніх діях порушень. Відповідно, працівники митниці повернулися на свої посади. Щодо працівників Галицької митниці закрили всі дисциплінарні справи, і всі 46 раніше усунених митників повернулися до роботи.

"На цей час дисциплінарні провадження стосовно 127 посадових осіб територіальних органів Держмитслужби, з яких 46 посадових осіб Галицької митниці Держмитслужби, закриті у зв’язку з невстановленням в їхніх діях дисциплінарного проступку та підстав для їх притягнення до дисциплінарної відповідальності", – ідеться у відповіді на інформаційний запит.

Водночас у митній службі зазначили, що стосовно 22 посадовців територіальних органів Державної митної служби дисциплінарні провадження продовжено.

Контекст:

2 квітня Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення ввести санкції проти 10 осіб, яких рада вважає причетними до контрабанди.

Під санкції потрапили одеські бізнесмени Олександр Чудаков, Віктор Шерман і Вадим Альперін (Зеленський називав його "одним із хрещених батьків контрабанди в Україні"), закарпатський бізнесмен Орест Фірманюк, львівський бізнесмен Володимир Дідух (ЗМІ називали його кримінальним авторитетом Вовою Мордою), чернівецькі бізнесмени Юрій Кушнір та Олександр Єрімічук, колишній співробітник Закарпатської митниці, президент футбольного клубу "Минай" Валерій Пересоляк, ексначальник Рава-Руської митниці Іван Бокало і колишній співробітник СБУ Олександр Кравченко.

Санкції проти них ввели на три роки. Їм, зокрема, заблокували активи, обмежили торговельні операції, заборонили брати участь в приватизації державного майна (.doc).

Після засідання РНБО від виконання обов'язків усунули понад 100 працівників Державної митної служби, серед яких 17 керівників митниць і митних постів.