З Аласанією розірвали контракт, Європарламент визнав Гуайдо главою Венесуели. Головне за день

Огляд подій останнього дня місяця
Фото: ЕРА

"ГОРДОН" подає огляд основних новин четверга, 31 січня.

Розірвання контракту

Дев'ятеро членів наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України із 12 присутніх на засіданні проголосували за дострокове розірвання контракту з головою правління НСТУ Зурабом Аласанією.

Він залишиться на чолі правління протягом двох тижнів, потім в.о. буде призначено Миколу Чернотицького, розповіли в наглядовій раді.

Аласанія заявив, що оскаржить рішення наглядової ради.

Зеленський вийшов у лідери

У нових соціологічних опитуваннях шоумен Володимир Зеленський вийшов на перше місце серед кандидатів у президенти України. В опитуванні групи "Рейтинг" у Зеленського – 19% (з-поміж тих, хто має намір голосувати та визначився із вибором), у лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко – 18,2%. За даними SOCIS, рейтинг Зеленського становить 23,2%, чинного президента Петра Порошенка – 16,4%.

Мін'юст зареєстрував ПЦУ

Релігійну організацію "Київська митрополія Української православної церкви (Православної церкви України" на чолі із Сергієм Думенком (митрополит Епіфаній) внесено до реєстру Міністерства юстиції України.

Правозахисники відвідали моряків

Стан здоров'я поранених членів екіпажів кораблів ВМС України, узятих у полон росіянами, нормальний, їх оглянули лікарі. Про це заявили російські правозахисники, які відвідали московське СІЗО "Лефортово".

Супрун – за легалізацію

В.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун закликала підписати петицію на сайті Верховної Ради про легалізацію медичного канабісу.

Визнання Гуайдо

До нових демократичних виборів у Венесуелі законним керівником країни є тимчасовий президент, глава Національної асамблеї Хуан Гуайдо. Таке рішення більшістю голосів ухвалили депутати Європарламенту.

Грузія виграла позов проти РФ у ЄСПЛ

Велика палата Європейського суду з прав людини зобов'язала Росію виплатити Грузії компенсацію в розмірі €10 млн за шкоду, заподіяну приблизно 1,5 тис. грузинських громадян через їх незаконні затримання та вислання у 2006 році.