Із фракції ОПЗЖ у Раді вийшло ще п'ятеро нардепів

Фракція ОПЗЖ у Раді поступово зменшується
Фото: depositphotos.com
24 березня на засіданні Верховної Ради п'ятеро народних депутатів покинули лави парламентської фракції "Опозиційна платформа – За життя" та один – фракцію "Батьківщина". Про це повідомив у Telegram нардеп від фракції "Голос" Ярослав Железняк.

За його словами, лави фракції ОПЗЖ покинули народні депутати Валерій Гнатенко, Ігор Кісільов, Олександр Лукашев, Володимир Мороз і Наталія Приходько.

Із фракції "Батьківщина" у Верховній Раді вийшов Антон Яценко, обраний до Верховної Ради IX скликання як безпартійний самовисуванець, він увійшов до фракції менше ніж рік тому.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

15 березня з фракції ОПЗЖ у Раді вийшли Олександр Фельдман, Ігор Абрамович, Тетяна Плачкова та Вадим Столар.

17 березня фракції ОПЗЖ у Вінницькій обласній та Херсонській міських радах оголосили про саморозпуск.

20 березня 2022 року президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони щодо припинення діяльності низки політичних партій, серед яких і ОПЗЖ. Відповідно до указу, діяльність цих партій припинено на час воєнного стану з урахуванням прямої військової агресії з боку Росії. Водночас у документі зазначено, що за цими партіями помічено антиукраїнську діяльність, пропаганду війни, сепаратизм, колабораціонізм.