З-під Ради прибрали частину наметів

Намети біля будівлі Верховної Ради встановили ще в жовтні
Фото: Наталія Двалі / Gordonua.com

Частину наметів, установлених під Верховною Радою України, демонтували 1 березня.

Активісти прибрали частину наметів, розташованих біля будівлі Верховної Ради в Києві, повідомляє "Укрінформ".

В агентстві зазначають, що мітингувальники пересунули паркан, яким огороджено намети в Маріїнському парку, від пам'ятника генералу Ватутіну ближче до Верховної Ради.

Нардеп від "Самопомочі" Єгор Соболєв повідомив, що 1 березня планували прибрати 10 наметів, але частину з них демонтувати не вдалося, оскільки вони примерзли.

"Залежно від погоди планується, що намети будуть згорнуті протягом трьох–чотирьох днів, але ми не будемо прибирати всі намети з Маріїнського парку. Ми збережемо намети, які йдуть за лінією площі Конституції і туди, далі за паркан", – розповів він.

Соболєв заявив, що намети, установлені на проїжджій частині вулиці Грушевського, приберуть після ухвалення в цілому закону про антикорупційний суд.

Намети біля будівлі Верховної Ради встановили ще в жовтні, коли кілька політичних партій і громадських рухів розпочало всеукраїнську акцію на підтримку масштабної політичної реформи. Вони вимагали ухвалити закони про обмеження депутатської недоторканності, про антикорупційний суд і нові виборчі правила.