Залужний обговорив із головою комітету керівників штабів США активізацію РФ на фронті та потреби ЗСУ

Генерал Браун очолив армію США в жовтні
Фото: ЕРА

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний провів першу телефонну розмову з новим очільником Об'єднаного комітету начальників штабів США Чарльзом Брауном. Про це головнокомандувач української армії повідомив у Telegram.

Залужний ознайомив колегу з оперативною ситуацією на українсько-російському фронті, кроками ЗСУ в обороні та наступі. Він також розповів йому про активізацію російських окупантів на кількох напрямках.

"Із генералом Брауном також обговорили нагальні потреби ЗСУ – це засоби протиповітряної оборони, артилерійські системи та снаряди. Подякував за черговий пакет військової допомоги, про який США оголосили напередодні. Окремо зупинилися на питанні підготовки наших військовослужбовців і відновлення підрозділів", – ідеться в повідомленні.

Контекст:

Головнокомандувача військово-повітряних сил США Брауна Сенат затвердив на посаду голови Об'єднаного комітету начальників штабів 20 вересня. Він замінив генерала армії Марка Міллі, який пішов із посади наприкінці минулого місяця.

Браун – колишній військовий льотчик. Він став другим темношкірим офіцером, який очолює Об'єднаний комітет начальників штабів після Коліна Павелла 20 років тому.