Заступник командира Сил спеціальних операцій Кривонос зняв свою кандидатуру з виборів президента на користь Порошенка

Кривонос із 2014 року брав участь в антитерористичній операції
Фото: Сергій Кривонос / Facebook

Зміна верховного головнокомандувача ЗСУ, яким є Петро Порошенко, неприйнятна в умовах війни, уважає полковник Сергій Кривонос, якого було висунуто кандидатом на посаду президента партією "Воїни АТО".

Заступник командувача Сил спеціальних операцій Сергій Кривонос зняв свою кандидатуру на майбутніх виборах на користь чинного президента України Петра Порошенка. Про це 6 березня він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Поки йде війна  і вірогідність відкритої агресії зі сторони нашого головного ворога, Російської Федерації, є занадто великою, мені прийшлося прийняти зважене та дуже непросте для себе рішення щодо зняття своєї кандидатури з подальшої гонки за пост президента України. Я роблю це на користь громадян та майбутнього України! Уважаю, сьогодні, у тих умовах, у яких знаходиться держава, недоцільною зміну верховного головнокомандувача Збройних сил України", – написав Кривонос.

Він закликав не трактувати зняття його кандидатури як "проплачену маніпуляцію".

"Головним мотивом мого походу на пост президента як діючого військового... було те, що я не згоден із тією системою та ситуацією, що сьогодні утворилася в секторі безпеки та оборони України. Я вважав за необхідне говорити про те, що усілякими способами намагалися приховати "паркетні генерали", адже впевнений, що лише правда та єдність дозволить нашій державі перемогти", – зазначив він.

31 січня політична партія "Воїни АТО" висунула полковника Кривоноса кандидатом у президенти.

Кривонос набув популярності у 2014 році, коли командував обороною краматорського аеропорту. У 2016 році його призначено першим заступником командувача ССО.

Вибори президента України відбудуться 31 березня 2019 року.

ЦВК зареєструвала 44 кандидатів. 1 березня мер Львова Андрій Садовий заявив, що знімає свою кандидатуру на користь екс-міністра оборони Анатолія Гриценка. Центрвиборчком 5 березня скасував реєстрацію Садового, кандидатів залишилося 43.