Зеленський 11 червня відвідає Німеччину й виступить у Бундестазі – ЗМІ

Зеленський уперше особисто звернеться до парламенту Німеччини
Фото: EPA

Президент України Володимир Зеленський 11 червня відвідає Німеччину й виступить із промовою в німецькому парламенті. Про це повідомляє Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Наступного тижня в Німеччині відбудеться конференція з відновлення України, яку організувало, зокрема, федеральне міністерство закордонних справ Німеччини. За даними видання, Зеленський візьме в ній участь.

Хоч це буде не перший візит Зеленського в Берлін після початку війни, він уперше виступить особисто в Бундестазі, ідеться в публікації. Для цього депутатам доведеться зібратися на спеціальну сесію.

Голова німецько-української парламентської групи Робін Вагенер ("Зелені") висловився за таку зустріч у листі до президента Бундестагу Бербеля Баса (СДПН), із яким ознайомилося видання. За його словами, для Зеленського можливість виступити у вищому парламенті Німеччини стала б "важливим знаком нашої солідарності та дружби з Україною", а також висловлення поваги Німеччини до здобутків України.

Контекст:

Зеленський виступав перед Бундестагом в онлайн-форматі за кілька тижнів після початку війни Росії проти України – 17 березня 2022 року, нагадує Frankfurter Allgemeine Zeitung.

6 червня український президент був на святкуванні висадження союзників у Нормандії під час Другої світової війни, яке відбувалося у Франції. Під час церемонії президент США Джо Байден закликав до трансатлантичної солідарності проти російської агресії в Україні. Президент Франції Еммануель Макрон 7 червня прийме українського лідера в Парижі.

Також повідомляли, що Зеленський під час закордонної поїздки відвідає зустріч лідерів "Великої сімки" в Італії.