Зеленський анонсував розмову з представниками патріарха Варфоломія щодо духовної незалежності України

Зеленський розповів, що днями говоритиме з представниками патріарха Варфоломія
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський анонсував розмову з представниками вселенського патріарха Варфоломія найближчими днями. Про це глава держави сказав у відеозверненні, яке опублікували 20 серпня у Facebook.

"Хочу сьогодні відзначити роботу Верховної Ради України. Ухвалено закон щодо нашої духовної незалежності. Це те, про що ми говорили із членами Ради церков і релігійних організацій. І днями я буду говорити також із представниками вселенського патріарха Варфоломія, – повідомив Зеленський. – Ми й надалі будемо зміцнювати Україну, наше суспільство".

Президент додав, що сьогодні Рада ухвалила закон на підтримку українських воїнів, які виконують захисні операції у прикордонні країни-агресора РФ.

"Усі виплати, премії та нагороди точно будуть на них поширені від першого дня операції. Я очікую на документи з парламенту", – резюмував Зеленський.

Контекст:

Рада на засіданні 20 серпня ухвалила у другому читанні й у цілому урядовий законопроєкт №8371 про заборону в Україні релігійних організацій із центрами впливу чи управління в країні-агресорі. Документ встановлює обмеження релігійним організаціям на зв'язки з РПЦ, діяльність якої в Україні забороняють.

Того самого дня парламент підтримав законопроєкт про виплати військовим, які беруть участь в операції у Курській області.