Зеленський: Я дістав від Трампа дуже пряму інформацію, що він підтримуватиме Україну

Зеленський і Трамп зустрілися у Нью-Йорку у Trump Tower 27 вересня
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський назвав "дуже важливою" для нього "продуктивну" зустріч 27 вересня з кандидатом у президенти США Дональдом Трампом (Республіканська партія). Про це глава держави сказав в інтерв'ю Fox News, опублікованому 28 вересня на сайті телеканалу.

Зеленський пояснив, що Україні потрібні відповіді від США, які є лідерами підтримки Києва з початку повномасштабного російського вторгнення.

"Для мене було дуже важливо поділитися нашими кроками у плані перемоги, що справді може зміцнити нас, щоб бути сильними на полі бою, – розповів Зеленський. – Я не знаю, що буде після виборів і хто буде президентом […], але я отримав від Дональда Трампа дуже пряму інформацію про те, що він буде на нашому боці, що він підтримуватиме Україну, і ще багато деталей, які, я думаю, йому було дуже цікаво почути від мене".

За словами президента, під час розмови Трамп спитав у нього про реальну ситуацію на фронті, а також про те, яку підтримку вбачає Україна від США і чому нелегітимний російський президент Володимир Путін розпочав повномасштабне вторгнення.

Коментуючи слова Трампа про те, що в нього хороші стосунки і із Зеленським, і з Путіним, президент України наголосив: "Я сказав, що сподіваюся, що в нього будуть тепліші відносини зі мною, і я сказав це під час цієї зустрічі і дійсно розумію, що в Дональда Трампа є відносини [з Путіним] і були відносини, коли він був президентом".

Контекст:

Зеленський і Трамп зустрілися у Нью-Йорку у Trump Tower 27 вересня. Зеленський сказав, що, на його думку, у нього з Трампом загальна думка, що війна в Україні має припинитися, а Путін не переможе.

Після переговорів Трамп заявив, що він за "справедливу угоду для всіх" для закінчення війни.