Зеленський лідирує в рейтингу кандидатів на посаду президента, Порошенко очолює антирейтинг – соцопитування

Президентські вибори відбудуться 31 березня
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Згідно з даними опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" наприкінці лютого, лідером президентського рейтингу залишається актор Володимир Зеленський, чинний президент Петро Порошенко посідає друге місце, третє – лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко. Четверту позицію займає засновник міжфракційної платформи "Опозиційна платформа – За життя" Юрій Бойко.

Актор Володимир Зеленський, як і раніше, на першому місці в президентському рейтингу, а чинний президент Петро Порошенко очолює антирейтинг. Про це свідчать дані опитування Соціологічної групи "Рейтинг", оприлюднені сьогодні, 4 березня.

Серед тих, хто визначився з кандидатом і має намір піти на вибори, голоси розподілилися так:

  • 25,1% – за актора Володимира Зеленського;
  • 16,6% – за чинного президента Петра Порошенка;
  • 16,2% – за лідера "Батьківщини" Юлію Тимошенко;
  • 11,3% – за засновника міжфракційної платформи "Опозиційна платформа – За життя" Юрія Бойка;
  • 7,7% – за голову "Громадянської позиції" Анатолія Гриценка;
  • 5,6% – за лідера Радикальної партії Олега Ляшка.

Інші кандидати набирають менше ніж 5%. Голосувати має намір 85% опитаних.

Антирейтинг очолює Порошенко. За даними опитування, майже половина респондентів сказала, що не буде за нього голосувати "за жодних обставин".

Водночас, на думку респондентів, найбільше шансів стати президентом є у чинного глави держави – 25,1% опитаних прогнозують перемогу Порошенка. У перемогу Тимошенко вірить 19%, Зеленського – 17%. Водночас, за даними опитування, протягом останнього місяця значно зросла віра в перемогу Зеленського.

Моделювання результатів другого туру засвідчило, що в парі Тимошенко і Порошенко лідирує глава "Батьківщини" – 31% проти 24%.

Зеленський у разі потрапляння у другий тур посідає перше місце як у парі з Тимошенко, так і в парі з Порошенком – 42% проти 24% і 37% проти 24%.

Під час дослідження було опитано 2500 осіб віком від 18 років. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіоном і типом поселення. Моніторинг проводили з 19-го до 28 лютого методом особистого формалізованого інтерв'ю face-to-face. Похибка репрезентативності дослідження становить 2%. 

Вибори президента в Україні призначено на 31 березня 2019 року. Виборча кампанія стартувала 31 грудня 2018 року. На пост глави держави претендує 44 кандидати.