Зеленський на шляху в Україну відвідав Ірландію. На зустрічі із прем'єром країни вони домовилися про його візит у Київ

Зеленський і Гарріс домовилися про візит прем'єра Ірландії у Київ цього року, зазначили в ОП
Фото: Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський / Х

Президент України Володимир Зеленський на шляху зі США в Україну 13 липня провів зустріч в Ірландії із прем'єр-міністром країни Саймоном Гаррісом. Про це проінформував пресцентр ОП.

"Обговорили підтримку України, продовження співпраці в розмінуванні та кібербезпеці. Поспілкувалися про наступні кроки для реалізації рішень за результатами саміту миру й обговорили зусилля, необхідні, щоб посилити увагу світу до теми незаконно депортованих Росією дітей", – написав Зеленський в Х.

Він висловив подяку Ірландії за підтримку саміту миру у Швейцарії і Гаррісу – "за велику особисту увагу та залучення до зусиль щодо повернення дітей додому".

Як указали в ОП, Зеленський і Гарріс домовилися про візит прем'єра Ірландії в Київ цього року і посилення роботи над двосторонньою угодою з безпеки, щоб підписати її під час відвідання ірландським політиком української столиці.

Контекст:

Зеленський прибув у США 9 липня. На полях саміту НАТО, який відбувся 9–11 липня, президент України провів низку двосторонніх зустрічей, зокрема із президентом США Джо Байденом.

12 липня Зеленський провів зустріч із губернаторами штатів.