Зеленський оновив склад РНБО

Президент Володимир Зеленський змінив склад Ради національної безпеки і оборони
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський змінив склад РНБО. Це пов'язано з нещодавніми кадровими перестановками в Кабміні й Офісі президента. Про це стало відомо з указу, опублікованого 13 вересня на сайті президента України.

Зі складу РНБО вивели колишнього міністра закордонних справ Дмитра Кулебу й ексміністра з питань стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна.

Натомість до нього ввели Андрія Сибігу, який замінив Кулебу на посаді глави МЗС, і Германа Сметаніна, який став міністром із питань стратегічних галузей промисловості.

Крім того, до складу РНБО тепер також входить віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та міністерка юстиції Ольга Стефанішина.

Контекст:

4 вересня Верховна Рада України провела кілька голосувань щодо анонсованих президентом Володимиром Зеленським кадрових змін в уряді. Зокрема, парламент затвердив відставку Олександра Камишіна з посади міністра з питань стратегічних галузей промисловості України, Ольги Стефанішиної з посади віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, Руслана Стрільця з посади міністра захисту довкілля та природних ресурсів України, Дениса Малюськи з посади міністра юстиції України.

5 вересня ВР відправила у відставку главу МЗС Кулебу й віцепрем'єр-міністерку – міністерку з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірину Верещук. Після цього прем'єр-міністр Денис Шмигаль на пропозицію депутатської фракції "Слуга народу" вніс у Раду подання на призначення нових міністрів.

5 вересня Верховна Рада України проголосувала за призначення нових урядовців.